Post-Covid Ziektelastmeter

De essentiële ondersteuning bij Post-Covid

Curavista bied digitale hulpmiddelen voor de zorg met duidelijke medische dashboard, zelfhulpmodules en meer. Zo maken we goede en makkelijke thuismonitoring mogelijk.

Patiënten vullen de Ziektelastmeter Post-Covid in.

Een blauwe pijl die wijst naar rechts

U ziet de voorgeschiedenis, de complexiteitsscore en de resultaten.

Een blauwe pijl die wijst naar rechts

De Verwijs Index geeft richting: welke professional past het beste voor specifieke klachten.

Medisch Dashboard

Wetenschappelijk onderbouwd

Samen met universitaire en top klinische ziekenhuizen zijn vanaf 2020 onderzoeken gestart en gepubliceerd. De belangrijkste conclusies zijn:

  1. Toepasbaar in de praktijk
  2. Gedrag en profilering is belangrijk bij Post-Covid
  3. De Ziektelastmeter v2.0 geeft goed de klachten weer
  4. Combineer met een Spirometer of Fitbit

Klik op de link om naar de studie te gaan.

 “De Vermoeidheidkliniek is al 15 jaar expertisekliniek op het gebied van ernstige ziekten als ME/CVS en inmiddels ook al jaren Post-Covid. De juiste balans vinden, ook wel “pacing” genoemd, is daarbij op dit moment essentieel, maar ook ingewikkeld: ieder persoon is anders. De Post-Covid module ondersteunt door inzicht in de individuele voortgang.”

 

-Pierre de Roy, directeur

Illustratie van directeur Pierre de Roy

Eenvoudig voor patiënten

80% van de aangemelde patiënten starten en blijven actief.

 

Voor de bijgeleverde kennisbank is er een samenwerking met postcovidnl.nl en thuisarts.nl. 90% van de deelnemers geeft aan dat de vraag via de kennisbank beantwoord wordt. 

0 +
Gebruikers

Voor wie is deze module bedoeld?

Zorgverleners, die patiënten met Post-Covid behandelen kunnen direct zelf de module gebruiken. U klikt op “aanmelden” en binnen een werkdag krijgt u de inloggegevens toegestuurd.

Post-Covid wordt vaak multidisciplinair behandeld; internist, longarts, cardioloog, huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, ergotherapeut, GGZ-Psycholoog, SPV-er, Logopedist. De netwerk-IT structuur van Gezondheidsmeter ondersteunt deze werkwijze. Zo kan iedere zorgprofessional, die patiënten met Post-Covid behandeld, worden toegevoegd aan het behandelteam in de Post-Covid module. Waarbij de eerste-, met de tweede-, en zelfs derde lijn kan samenwerken.

Illustratie van een groep dokters
Prof. Wim Mulleners, Neuroloog CWZ

€99,95 per zorgverlener per jaar (excl.btw)

Post-Covid Ziektelastmeter is een van de vele behandelmodules die je kan activeren op het Gezondheidsmeter platform. Om deze als zorgverlener in te kunnen zetten maakt u eerst een professioneel account aan.

Verantwoording

De Post-Covid Ziektelastmeter wordt ontwikkeld met het Longfonds, het CAPHRI Instituut en de universiteit van Maastricht.

 

In 2019 is de eerste versie van de Ziektelastmeter beschikbaar gekomen. In augustus 2022 is de Universiteit van Maastricht van start gegaan met onderzoek om de Ziektelastmeter na Corona verder op wetenschappelijke basis door te ontwikkelen.

 

Sinds maart 2023 is er een vernieuwde versie beschikbaar die ontwikkeld is op basis van het onderzoek van Maastricht University.

Logo Longfonds
Logo Maastricht UMC

Gratis eLearning

Een basislicentie is inclusief een gratis eLearning over de inzet van de module Post-Covid in de dagelijkse praktijk.

Hier een voorproefje.

Uitgevoerde studies