2020 : Telemonitoring: ontwerp op maat

Posted on 2020/8/17 16:20:00 ( 634 reads )

ErasmusMC, Alrijne Ziekenhuis en Overgewichtskliniek: eigen telemonitorings-app via GezondheidsmeterPGO+*|MC:SUBJECT|*

ErasmusMC, Alrijne Ziekenhuis en Overgewichtskliniek: eigen telemonitorings-APP via GezondheidsmeterPGO+

Home Comin': COVID-19

Het EMC ontwierp Home Comin" voor patiënten na een doorgemaakte COVID-19 infectie.

Deze module is gericht op de inventarisatie van klachten op de langere termijn. Het consult kan digitaal (via beeldbellen) of op de poli plaatsvinden. Als instrumenten gebruikt Home Comin' de Ziektelastmeter Ná Corona, HADS, IES-R, SF36, FAS, GRoC en EQ-5D.

Op het dashboard worden de gegevens in één overzicht getoond. De app wordt inmiddels door de meeste Rotterdamse ziekenhuizen en het Albert Schweitzer Ziekenhuis ingezet.

Website Home Comin'
 

Ophalen HIX data bij MS

Een ziektebeeld als Multiple Sclerose (MS) is complex en veelomvattend: neurologische uitval kan overal in het lichaam optreden.

Patiënten krijgen jaarlijks een uitgebreide controle met een MRI, laboratorium bepalingen enz.

Patiënten kunnen direct vanuit HIX deze de uitslagen ophalen. Zo kunnen zij zelf nog eens rustig alle uitslagen nakijken, nalezen en aanvullen met hun eigen gegevens (inname medicatie of kwaliteit van leven vragenlijsten).

Voor vragen is er het eConsult.

Achtergrond over de techniek:

Vanuit HIX, via Cloverleaf, FHIR bericht in ZIBs op de XDS, waar GezondheidsmeterPGO+ als MD-client op de XDS het bericht ophaalt."Heb je overgewicht? Dan weet je alles van diëten en waarom dat niet werkt." Dat is de slogan van het Overgewichtscentrum.

Curavista werkte het bestaande multidisciplinaire concept uit tot een soepele online app gericht op een combinatie van telemonitoring, coaching, kennis over leefstijl, bewegen en oefeningen voor "de knop om".

De eerste deelnemers worden begeleid door een multidisciplinair team van artsen, fysiotherapeuten, diëtistes en psychologen.

Website Overgewichtscentrum

Behandelaar: contact over Telemonitoring
Nieuwsbrief toegestuurd gekregen? Abonneer jezelf!
Printer Friendly Page Send this Story to a FriendAuthor Thread
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.