2020 : LongFonds, Caphri Instituut en Curavista: Ziektelastmeter Ná Corona

Posted on 2020/5/11 11:30:00 ( 958 reads )

Samen met het Longfonds en Caphri-Instituut is de Ziektelastmeter "Ná Corona" ontwikkeld in een eerste versie. Het Longfonds opent vandaag het coronalongplein.nl. Via het plein kunnen mensen de Ziektelastmeter Ná Corona invullen.*|MC:SUBJECT|*

Ná Corona : steun voor patiënten en helpt onderzoek

 

Ziektelastmeter Ná Corona Infectie

Mensen die een Corona Infectie hebben doorgemaakt, kunnen klachten in de periode daarna ontwikkelen. De ziekte noemen we CALD (Covid Associated Lung Disease).

Longfonds en Caphri Instituut

Samen met het Longfonds en Caphri-Instituut is de Ziektelastmeter "Ná Corona" ontwikkeld in een eerste versie. Deze Ziektelastmeter is goed onderzocht bij mensen met de luchtwegaandoening COPD. Deze Ziektelastmeter is nog niet onderzocht bij mensen die een Corona infectie hebben gehad. Op basis van de informatie van het RIVM en studies uit het buitenland zijn er vragen en ballonnen toegevoegd.

Het Longfonds opent vandaag het coronalongplein.nl. Via het plein kunnen mensen de Ziektelastmeter Ná Corona invullen. Zorgverleners kunnen de Ziektelastmeter Ná Corona vanaf vandaag ook inzetten in de praktijk.

Onderzoeksvragen worden gecoördineert door het Longfonds.START Ziektelastmeter Ná Corona
Naar Coronalongplein Longfonds
Naar artikel van Michael Rutgers in Trouw
Printer Friendly Page Send this Story to a FriendAuthor Thread
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.